Waarom passen de harp en Kerstmis bij elkaar?

Harp accessoires
Top 10 Must-haves Harp accessoires
10 november 2023
harp kiezen voor beginners
De juiste harp kiezen voor beginners
26 januari 2024
Harp accessoires
Top 10 Must-haves Harp accessoires
10 november 2023
harp kiezen voor beginners
De juiste harp kiezen voor beginners
26 januari 2024
Harp en Kerstmis

In dit artikel wil ik je graag meer vertellen over de samensmelting van twee werelden: de magie van Kerstmis en de betoverende klanken van de harp. Dus leun lekker achterover met een heerlijke kop warme chocolademelk en lees het antwoord op de vraag: “Waarom passen de harp en kerstmis bij elkaar?”

Kerstmis is de tijd van glinsterende lichtjes, het gelach van dierbaren, warmte en de heerlijkste geuren die uit de keuken komen. Maar Kerstmis is ook de tijd waarin muziek de hoofdrol speelt en natuurlijk behoren daar ook de betoverende klanken van de harp bij.
Denk maar aan dat betoverende geluid als je “Stille nacht” hoort spelen op de harp of de emotie en het gevoel dat de harp met zich meebrengt.

Dus waarom passen de harp en kerstmis bij elkaar? Omdat ze beiden de kunst verstaan om ons hart te raken en ons in vervoering te brengen.

 

Harpklanken en kersttradities

De klanken van dit geweldige instrument vormen als het ware een brug tussen het verleden en het heden, waardoor we ons verbonden voelen met de generaties die voor ons hebben genoten van dezelfde feestelijke melodieën. Van klassieke kerstliederen tot moderne composities, de harp geeft een unieke draai aan deze geliefde harp songs.

Stel je een knisperend haardvuur voor, versierde kerstbomen vol met lichtjes en dan de klanken van de harp die de lucht vullen. Het is als een muzikale omhelzing die de warmte en gezelligheid van de kersttradities omarmt.
En vergeet ook niet wat het zachte tokkelen tijdens het versieren van de kerstboom tot het spelen van mooie melodieën tijdens het kerstdiner met ons doen.
Het lijkt alsof de harp de emotie van de feestdagen op een unieke manier kan overbrengen waardoor alle tradities wat extra’s krijgen en de kersttijd nog specialer wordt.

 

Harp en KerstmisDe harp en Kerstmis en engelen

De kerstengel Gabriël ken je vast wel. En hoeveel engeltjes heb je in je kerstboom hangen? Engeltjes die blazen op een trompet of spelen op een hand harp? De engel hoort gewoon bij kerstmis.
En hoe vaak heb je niet al horen zeggen dat de harp klinkt als engelen muziek, die rust en vrede brengt?

 

Rust in de kerstchaos

Kerstmis is een heerlijke tijd maar brengt ook veel werk, spanning en onrust met zich mee. Voordat het echte genieten kan beginnen is er al heel wat gebeurt.
De harp fungeert in deze tijd als een klankbord van rust en ontspanning. Zet een CD op met mooie harpmuziek, sluit je ogen, luister naar de zachte tonen en voel de stress van je afglijden.

 

Een harp muziekstuk voor de kerst

Benjamin Britten heeft “A Ceremony of Carols” geschreven.
Een bekend muziekstuk geschreven voor harp en vrouwenkoor. Niet geschikt voor beginners maar wel heel mooi om naar te luisteren

 

Suggesties voor kerstcadeaus


Een online harp cursus voor beginners

Een online harp cursus als kerstcadeau voor jezelf of je partner, is een geschenk waarbij het leren bespelen van de harp hand in hand gaat met de betoverende klanken van de harp.

Met de flexibiliteit van een online cursus kunnen beginners op hun eigen tempo leren, op tijden die passen bij hun drukke schema en vanuit de comfortabele omgeving van hun eigen huis.

Wat maakt een online harp cursus zo bijzonder? Het is niet alleen een kans om dit mooie instrument te leren bespelen, maar ook een reis naar zelfexpressie, ontspanning en het ontdekken van een nieuwe passie. Het is een cadeau dat een blijvende impact heeft op de persoonlijke groei van de ontvanger.

 

Mooie Kerst Songs op de harp leren spelen

Voor diegene die al een beetje vertrouwd is met de harp, is het “Kerstpakket voor de harp” de perfecte keuze.
Leer zeven mooie kerstsongs spelen met behulp van akkoorden, begeleid door pdf’s en instructievideo’s. Begin nu en tegen kerst speel je ze moeiteloos!

 

Een CD met rustige harp achtergrondmuziek

Zoek je nog een prachtig kerstcadeau? De CD Tanya bevat rustige en goed in het gehoorliggende achtergrondmuziek. 18 mooie, klassieke, Keltische en populaire melodieën. Een echte toevoeging aan elk diner of gezellig samenzijn.

 

Heb je nu ook zelf ervaren waarom de harp en kerstmis bij elkaar passen?

Ik denk het wel want met de harp als metgezel wordt Kerstmis niet alleen een feest, maar een onvergetelijke ervaring. Laat de heerlijke kersttijd zich verrijken met de geweldige klanken van het prachtige instrument, de harp.

Ik wens je een gezellig, warm en fantastisch kerstfeest samen met je familie, vrienden en natuurlijk je harp.


Tot slot: Welk kerstliedje brengt jou in de feeststemming? Laat het me weten in een reactie hieronder, zodat we samen met alle harp liefhebbers een lijst met kerstsongs creëren die ons allemaal in de juiste sfeer brengt!

 

Ebook welke harp

 

 

Tanya Tienpont
Tanya Tienpont
Tanya is een groot liefhebber van muziek. Graag wil zij met de website Harplessenonline jou helpen om op een leuke en eenvoudige manier harp te leren spelen.

4 Comments

 1. Christine schreef:

  Hoi Tanya, door omstandigheden heb ik ruim een jaar niet kunnen spelen. Maar door je enthousiasme ga ik weer opnieuw beginnen. En je hebt gelijk ,de kersttijd doet het verlangen toenemen. Mijn favoriet is ,,,Eeuwen geleden, kwamen getreden,,,, hartelijke groet. Christine.

  • Tanya Tienpont schreef:

   Hey Christine,

   Dank je wel voor je reactie.
   Wat fijn dat je het harpspelen weer gaat oppakken en geweldig natuurlijk dat ik je daar een beetje bij heb kunnen helpen.
   Jouw favoriete kerstnummer ken ik niet maar ik ga het zeker opzoeken.
   Fijne kersttijd alvast en groetjes,
   Tanya

 2. Karianne schreef:

  Het nummer “Gesu Bambino” van Linda Chatterton en Nikki Christopher vind ik altijd erg mooi en sprankelend. Het geeft me een hoopvol en fijn rustig gevoel. Door het kabbelende heldere geluid van de harp word ik heel blij en ontspannen. Het roept bij mij vrolijkheid en gezelligheid op met warme chocolademelk met slagroom en marshmallows, gelach, sneeuw-engelen maken en de warmte van je familie om je heen.

  • Tanya Tienpont schreef:

   Hey Karianne,

   Dank je wel voor je reactie.
   Het nummer “Gesu Bambino” ken ik niet maar ik ga het zeker opzoeken en beluisteren.
   Ja, wat doet die harp toch veel met je hè, ongelooflijk. Je kunt je er helemaal in verliezen en alles om je heen even vergeten, zowel in goede tijden als in slechte tijden.
   Wees maar blij dat je begonnen bent met het harpspelen anders had je dit allemaal gemist.
   Ik wens je een hele fijne kersttijd en mooie kerstdagen.

   Groetjes,
   Tanya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *