Referenties van Harplessen Online

Harpspelen met bladmuziek

Hugo Pauwels

"De cursus “Harpspelen met bladmuziek deel 1” was voor mij een bijzonder aangename ervaring. 
Mede dankzij de duidelijke structuur en opbouw van de cursus heb ik op korte tijd veel geleerd.

De combinatie van het e-boek, de instructievideo’s met de voorbeelden, de wekelijkse inspeeloefeningen en motivatie-mails zorgde ervoor dat het oefenen op de harp me bleef boeien! 

Door de maandelijkse interactieve groepsles  kreeg de cursus ook een persoonlijk karakter. 
Het directe contact met Tanya en de medecursisten werkte extra motiverend. Je kon vragen stellen en je kreeg nog bijkomende informatie! 

Ik ben enorm blij met het ontdekken van deze fantastische “Harplessenonline”  en kijk alvast uit naar de volgende reeks lessen! 

Bedankt Tanya voor je enthousiasme en inspiratie, je inzet, je hulp en begeleiding!

Mijn eerste harplessen

Cobi van der Hoeven-Zondag

“Jammer…..de cursus is afgelopen. Wat heb ik genoten van deze cursus “Mijn eerste harplessen”.
Het was heel leerzaam en ook heel fijn om te doen.
In deze 10 lessen leer je alle beginselen van het harpspelen en na afloop kun je al echt een paar leuke liedjes spelen.
Je komt niet meer voor verrassingen te staan want je leert ook nog hoe je een nieuwe snaar op moet zetten en hoe je het knoopje moet maken onder aan de snaar.
Alles wordt duidelijk voorgedaan op de video’s. Het leren van de noten gaat spelenderwijs en natuurlijk wel met oefenen.
De video’s zijn heel duidelijk en goed te volgen. Ze blijven altijd beschikbaar, dus je hebt gelijk een mooi naslagwerk als je nog eens even iets na wil kijken of opnieuw wil oefenen.
Kortom een hele leuke cursus en ik heb begrepen dat er nog een vervolg op komt. Ik kijk er al naar uit.”

Mijn eerste harplessen

Tacita van Dijk

“Mijn dochter heeft zelf al privé les in harp spelen. Hierdoor wilde ik het ook gaan proberen.
De online cursus van Harplessenonline is duidelijk en heel goed te volgen met de filmpjes en de e-booken erbij.
Als je het even niet meer weet kan je heel makkelijk terug gaan naar je vorige les, zo vaak als je maar wilt.

Ik vond het heel leuk en fijn om zelf weer met muziek bezig geweest te zijn en deze cursus is zeer zeker een aanrader voor een ieder die ook graag wil leren harpspelen in zijn eigen tempo.”

Mariette Lammers

“Het is het beste vind ik als introductie eerst met de Harp starterskit te beginnen en daarna pas  de Cursus Mijn eerste harplessen. Dan wordt er een goede basis gelegd.
Ik moet zeggen dat van begin af aan een opbouwende duidelijke richtlijn wordt gegeven ondersteunt door de video’s van Tanya. En ja, als beginnend harpiste is het altijd nog zoeken en voelen op en met de snaren en soms breekt er nog, tot je ergernis een of (weer) een snaar.
Bij mij tenminste in het begin zeker en moet je geduld hebben met het opzetten van een nieuwe, maar daar helpt je de video wel weer bij.
Ook het stemmen valt soms niet mee maar al doende leert men.  Het doorlopen van de eerste harplessen zal bij de een wat sneller en makkelijker gaan dan bij de ander, het heeft ook te maken met wat er in de Harp Starterskit wordt aangehaald dat iedereen die interesse heeft in harp spelen en het graag wil leren, het ook kán leren en het voor je eigen plezier en ontspanning is.
Nou, en dat zal dan ook wel voor mij gelden ik ben  al 70 jaar!
Misschien is het ook een voordeel als je al eerder een instrument hebt gespeeld en van de noten afweet die waar dan ook te vinden zijn op dat instrument. Bij mij was het de piano die ik vroeger speelde.
Ik wilde heel graag nog harp leren spelen omdat het ook een fantastisch en nobel  instrument is.  Het was voor mij wel even wennen om van toetsen naar snaren over te gaan en heb ,nog steeds last’ en ook wel moeite met de vingerzetting.
Maar ook door steeds naar de begeleidende video te kijken zal het zeker steeds meer gaan lukken.
Wel, ik mag zeggen dat de hele cursus Mijn eerste harplessen een ‘must’ is om daarna evt. verder te gaan met een aanbevolen volgende  cursus.
Allen veel succes en plezier gewenst met het harpspelen.”

Lilian Ramlal

"Wil je weten hoe ik de 2 gratis lessen vindt en heb ervaren?
Gewoon Super!

Ik was in eerste instantie heel benieuwd hoe harples online gegeven wordt.
Geweldig Tanya hoe jij dit uitlegt. Het is heel goed te volgen. 
Zelfs voor iemand die niet veel van harpspelen afweet is dit een aanrader. 
Mooie en duidelijke videobeelden hoe het allemaal moet.
Doordat je ook zo rustig spreekt is het heel goed te volgen.
De lessen voldoen echt aan mijn verwachtingen.
En het is allemaal in het nederlands."

Caroline

"Hoe kwam ik toch bij mijn harp uit.
Heb het altijd een fascinerend instrument gevonden..als ik er een zag …of hoorde …maakte mijn hart een sprongetje, muziek van de engelen noem ik het zelf.

Tot enkele maanden geleden het gevoel om een harp te bespelen zo sterk werd en al de dilemma’s over boord heb gegooid zoals ik ben te oud om harp te leren bespelen, kan geen noten lezen …blabla je kent het wel.
Heb een kleine Keltische harp gekocht en zo begon mijn harp reis, wilde graag aan de slag gaan en ben internet afgestruind en toen kwam ik harplessen online tegen van Tanya gelijk ingeschreven en met de eerste lessen aan de slag gegaan.
Ik was zo geïnspireerd door de lessen dat ik besloot om de noten maar eens te gaan leren en ja hoor, had na een paar dagen al de basis te pakken en vond het heerlijk om te doen, ik moet nog veel leren, ik oefen elke dag en ga beetje bij beetje vooruit.
Maar het maakt me blij en gelukkig.
Dank je wel Tanya voor je bezielde lessen echt een aanrader."

Debbie

"Ik ben 52 jaar en pas een paar maanden geleden begonnen met harpspelen.
Helaas heb ik als kind nooit muzieklessen gehad máár je bent nooit te oud om te leren. Sinds oktober 2017 ben ik begonnen met het nemen van harplessen en dat doe ik nu nog steeds met veel plezier.
In de tussentijd kwam ik harplessenonline tegen met veel informatie over de harp, harp spelen en notenlezen, ik heb gemerkt dat reguliere lessen heel goed samen gaan met de onlinelessen van Tanya.
Net weer dat stukje extra informatie of anders uitgelegd, ze vullen elkaar aan.
Ik kan het iedereen die wil gaan harpspelen of wil leren noten lezen harplessenonline van harte aanbevelen óók als je al reguliere lessen volgt

Warme groetjes Debbie

  Heb jij de 2 GRATIS harplessen al aangevraagd?  
Nog niet?
Doe dat dan nu gelijk even!

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op "Ja, hoor" of "Nee, sorry". Meer over de cookies kun je lezen in mijn  Privacyverklaring.