Te moeilijke stukken willen spelen


Het is niet handig om te moeilijke stukken te willen spelen.


Een stuk dat te ver boven je niveau ligt levert vaak te veel problemen op. De combinatie van noten met de rechterhand en de linkerhand, of ingewikkelde ritmes zorgen ervoor dat je het stuk niet goed en vloeiend kunt spelen.
Het gevolg hiervan is frustratie omdat het niet wil lukken.


Als je te veel van deze veel te moeilijke stukken gaat proberen te spelen loop je het risico dat je het harp spelen niet meer leuk vindt. Dus mijn advies:
Te moeilijke stukken willen spelen - Niet doen.

te moeilijke stukken willen spelen


En hoe zit het dan met iets te moeilijke stukken?

 

Het is natuurlijk geen enkel probleem als je aan een stuk gaat beginnen dat iets moeilijker is als wat je niveau op dat moment is,  maar blijf reëel en bekijk of het haalbaar is.


Als je een stuk gaat instuderen dat net iets te moeilijk is, kost het je waarschijnlijk wel extra tijd en energie om het voor elkaar te krijgen, maar de voldoening die je ervan krijgt als je het stuk uiteindelijk kunt spelen, is helemaal geweldig.


Bovendien zul je merken als je na het iets te moeilijke stuk terug gaat naar de methode of serie waar je mee bezig was, dit opeens veel makkelijker lijkt te zijn. Door de iets te moeilijke stukken heb je zoveel extra geleerd en ben je weer een paar stappen verder gekomen.


Dus iets te moeilijk is geen enkel probleem, maar veel te moeilijk moet je niet doen.Contact gegevens

HarplessenOnline

Tanya Tienpont

Tel. 06-22451993