Nieuwe Harp Songs om van te genieten

7 Tips bij het kopen van een harp
7 Tips bij het kopen van een harp
4 december 2020
Hoeveel snaren heeft een harp
Hoeveel snaren heeft een harp
29 januari 2021
7 Tips bij het kopen van een harp
7 Tips bij het kopen van een harp
4 december 2020
Hoeveel snaren heeft een harp
Hoeveel snaren heeft een harp
29 januari 2021
Nieuwe Harp Songs

Speel jij harp en zou je wel graag mooie en goed speelbare nieuwe Harp Songs willen gaan leren spelen?
Lees dan vooral even verder want dit artikel biedt je nieuwe kansen.

 

Harpspelen is heerlijk om te doen en altijd geniet ik weer van die mooie klanken.
Natuurlijk moet je dan ook wel mooie muziek spelen, muziek waar je bij weg kunt dromen en eventjes alles om je heen kunt vergeten.

Toen ik jaren geleden begon met het spelen van achtergrondmuziek in restaurants en bij evenementen ging ik op zoek naar geschikte muziek.
Dat bleek nog niet zo eenvoudig, voor de harp was veelal klassieke muziek geschreven. Nu is klassieke muziek ook meestal heel mooi maar het leek mij niet zo geschikt om als achtergrondmuziek alleen maar klassieke muziek te gaan spelen.

 

Hoe vond ik mijn eerste Harp Songs

Het internet was in die tijd nog niet zo bekend als tegenwoordig en dus besloot ik naar een uitgebreide muziekbibliotheek te gaan.
Daar heb ik heel wat tijd rondgebracht met het zoeken naar de juiste muziek. Ik kwam er al heel snel achter dat ik bij de harpmuziek niet veel verder kwam dan klassieke muziek en Keltische muziek. Beide heel mooi maar slechts gedeeltelijk geschikt voor mijn doel, heerlijke, rustige en goed in het gehoor liggende achtergrondmuziek.

Daardoor besloot ik bij de pianomuziek te gaan zoeken en daar bleek genoeg keus.
Populaire muziek, filmmuziek, musical muziek, disney muziek, jazz muziek, blues muziek, keuze genoeg.

 

Met een grote tas vol met boeken ging ik naar huis en daar zette ik achter mijn harp, de speurtocht naar geschikte muziek voort.
Een voor een ging ik door alle boeken heen en speelde stukjes uit de nummers die mij aantrekkelijk leken om te ontdekken of ze geschikt waren of niet.
Sommige nummers waren direct mooi en bruikbaar, andere nummers waren wel mooi maar niet goed speelbaar op de harp.
Deze werden door mij bewerkt zodat deze mooie melodieën toch op de harp gespeeld konden worden.

Nieuwe Harp Songs

Hoe gaat dat tegenwoordig

Tegenwoordig biedt het internet zoveel mogelijkheden om te zoeken naar muziek dat voor mij de muziek bibliotheek niet meer nodig is.
Bovendien is er zoveel meer keuze in muziek voor de harp ook in de bovenstaande genres dat ik niet meer zoek bij de pianomuziek.

Mijn speurtocht van vroeger had bij mij wel een begin gemaakt in het bewerken van muziek die goed speelbaar was op de harp.
Dat bewerken/schrijven van muziek is altijd in mijn achterhoofd blijven hangen.

 

Enkele jaren geleden ben ik gestart met de website HarplessenOnline om mensen die ook graag harp willen leren spelen online harplessen aan te bieden.
En daarvoor ben ik met veel plezier bezig met het maken van lessen en video’s voor enthousiaste cursisten. 
En zo kwam voorzichtig het idee van het zelf schrijven van muziek voor de harp weer boven drijven en dat is nu dus tot uitvoering gekomen.

 

 

Nieuwe Harp Songs

 

De eerste eigen Harp Songs zijn een feit. Met veel plezier heb ik aan het maken van deze harp songs gewerkt en volgens mij zijn ze goed geslaagd.
De eerste 3 songs hebben als titel:

 

Iedere maand komt er een nieuwe song bij zodat je langzaam aan een hele serie met mooie en goed speelbare Harp Songs gaat opbouwen.

Natuurlijk is het mogelijk om de bladmuziek van iedere song apart als pdf te bestellen.
Maar je kunt ook een abonnement op de Harp Songs nemen dan krijg je iedere maand vanzelf de volgende song in je mail toegestuurd zodat je er geen een hoeft te missen.

 

Maar er is nog meer

Daar ik van mijn cursisten weet dat er behoefte is om ook wat hulp te krijgen bij het instuderen van nieuwe harpmuziek heb ik de Video Lespakketten samengesteld.

Voor iedere song is er een apart video lespakket gemaakt. Waarin ik je in minimaal 5 video’s de hele song stap voor stap leer spelen.
Het unieke aan deze video lespakketten is dat ik in de video’s samen met jou ga oefenen.
Ik laat je steeds per 2 of 4 maten zien en horen wat de bedoeling is. Vervolgens pak jij je eigen harp erbij en gaan we samen die maten enkele malen heel langzaam achter elkaar herhalen.
Dit gebeurt zowel voor de rechterhand als de linkerhand apart als met beide handen samen.  
Zo krijg je dus met de video lespakketten ECHT hulp bij het instuderen.

 

nieuwe Harp SongsDeze video lespakketten kun je afzonderlijk kopen.
Maar ook hiervoor is het mogelijk een abonnement af te sluiten. Je ontvangt dan iedere 2 maanden vanzelf het volgende video lespakket. Zodat je geen omkijken meer hebt naar het uitkomen van een nieuwe song en de betaling ervan. Om de maand krijg je vanzelf een mail met het nieuwe video lespakket toegestuurd, wel zo handig nietwaar?
Bovendien kun je als je een abonnement op de Video Lespakketten hebt, Gratis meedoen met de workshops die ik ook om de maand geef waarin ik nog extra tips geef over de Harp Songs en al je vragen over de Harp Songs worden behandeld.

 

En natuurlijk omdat de Video Lespakketten geheel nieuw zijn zit er een actie aan.

My Lovely Song is de eerste van de harp songs die in het abonnement zit en voor de eerste maand betaal je nu maar € 17,- voor de bladmuziek plus de 5 video’s met zo’n 90 minuten aan lesmateriaal om de song in te studeren.

 

Ga naar de pagina met de Harp Songs, kijk daar lekker rond en maak dan een keuze. Kijk voordat je besteld ook even bij de beide abonnementen want daarmee ben je voordeliger uit als met de losse aanschaf.

 

Nieuwe Harp Songs

 

 

Ik hoop dat jij net zo enthousiast bent als ik over deze mooie en nieuwe Harp Songs. Veel plezier in ieder geval met spelen en geniet ervan.

Laat je hieronder even weten wat je van de Harp Songs vindt?

 

 

 

 

Tanya Tienpont
Tanya Tienpont
Tanya is een groot liefhebber van muziek. Graag wil zij met de website Harplessenonline jou helpen om op een leuke en eenvoudige manier harp te leren spelen.

2 Comments

 1. linda Quist schreef:

  Hoi Tanya het is fantastische dat je zelf aan het componeren bent gegaan . IK heb een melodie gehoord dat klinkt goed .
  Ik wil de cursus gaan doen maar met een abonnement.

  Groetjes
  Linda

  • Tanya Tienpont schreef:

   Beste Linda,

   Dank je wel voor je compliment en leuk dat je gaat beginnen met het abonnement.
   Een goede keuze.

   Geniet van de mooie Harp Songs.

   Groetjes
   Tanya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *