Mijn eerste harplessen

Komt het onderstaande je bekend voor?

 

 • Heb jij een zoon of dochter die harples heeft en waarvoor jullie een harp hebben gekocht of gehuurd?
 • Heeft je zoon of dochter harples gehad en staat de harp nog steeds doelloos in de hoek van de kamer?
 • Heb jij altijd al gedroomd van zelf harp kunnen spelen?
 • Of heb je gewoon al heel lang de wens om ook te beginnen met harp leren spelen? 

 

Hoe zou het dan voor je zijn als…

 

 • De harp die doelloos thuis staat weer gaat leven en mooi gaat klinken?
 • Jij eindelijk je droom waar gaat maken?
 • En je lang gekoesterde wens nu eindelijk uit gaat komen?

 

Dan is de cursus Mijn Eerste Harplessen precies wat voor jou

Ik herken dat namelijk precies…

 

Want er zijn altijd zoveel dingen te doen op een dag:

 • Een drukke en stressvolle baan
 • De kids moeten na school naar allerlei activiteiten worden gebracht
 • Het huiswerk moet overhoord worden
 • Er moet een gezonde maaltijd op tafel komen
 • De was en strijk moet vandaag af
 • En aan het eind van de avond heb je weer geen tijd voor jezelf gehad

 

Totdat ik besloot dat ik ook recht had op mijn eigen hobby en iets helemaal van mezelf wilde gaan doen.
En dat is precies wat jij ook nu zou moeten besluiten.

 

Starten met een leuke hobby, je droom achter nagaan en je wens om zelf harp te kunnen spelen uit laten komen.

 

En daarvoor zorgt de cursus Mijn Eerste Harplessen.

Waarbij je in 10 lessen de basis beginselen van het harp spelen leert.

In de cursus Mijn eerste Harplessen leer je…Mijn eerste harplessen

 


Hoe de haakjes bij de snaren moeten staan


Wat de beste handhouding is


En de zithouding


Het stemmen van de harp


Een knoopje in een nieuwe snaar maken


Hoe je een nieuwe snaar opzet


Noten lezen


Met 2 handen harp spelen


Diverse leuke liedjes

Hoe werkt de cursus Mijn eerste Harplessen

 

 • De cursus bestaat uit 10 lessen.
 • Iedere week ontvang je een nieuwe les met een Ebook en een video.
 • Het Ebook kun je uitprinten
 • In het Ebook wordt de nieuwe techniek van die week beschreven en staan de nieuwe oefeningen en liedjes.
 • In de video laat ik je precies zien en horen hoe je de oefeningen en liedjes het beste kunt gaan oefenen.
 • Zodat je op een leuke en eenvoudige manier leert harp spelen.
 • Nadat je de video hebt bekeken en het Ebook hebt uitgeprint heb je een week de tijd om de stof te gaan oefenen voordat de nieuwe les komt.

Ben je er helemaal klaar voor?

Bestel dan nu meteen deze cursus voor slechts € 97,-

Deze cursus is voor jou wanneer je:

 • Nu eindelijk je droom wilt waarmaken
 • Klaar bent voor het oppakken van een heerlijke hobby
 • Tijd kunt inplannen om iedere dag even te oefenen
 • Het liefst 10 minuten per dag
 • Gemotiveerd bent om te starten
 • Over zelfdiscipline beschikt om iedere dag de lessen te oefenen
 • Van plan bent volop plezier aan de lessen en het harp spelen te gaan beleven

Deze cursus is NIET voor jou wanneer je:

 • Zonder motivatie gaat starten
 • Harpspelen gewoon een keer wilt proberen
 • Slechts 1 maal per week kunt oefenen
 • Nog niet weet welk instrument je leuk zou vinden om te gaan leren spelen
 • Niet van plan bent om de lessen goed en met plezier te volgen

Wat anderen zeggen van de cursus Mijn eerste Harplessen:

 

Cobi van der Hoeven – Zondag

Mijn eerste harplessen“Jammer…..de cursus is afgelopen. Wat heb ik genoten van deze cursus “Mijn eerste harplessen”.
Het was heel leerzaam en ook heel fijn om te doen.
In deze 10 lessen leer je alle beginselen van het harpspelen en na afloop kun je al echt een paar leuke liedjes spelen.
Je komt niet meer voor verrassingen te staan want je leert ook nog hoe je een nieuwe snaar op moet zetten en hoe je het knoopje moet maken onder aan de snaar.
Alles wordt duidelijk voorgedaan op de video’s. Het leren van de noten gaat spelenderwijs en natuurlijk wel met oefenen.
De video’s zijn heel duidelijk en goed te volgen. Ze blijven altijd beschikbaar, dus je hebt gelijk een mooi naslagwerk als je nog eens even iets na wil kijken of opnieuw wil oefenen.
Kortom een hele leuke cursus en ik heb begrepen dat er nog een vervolg op komt. Ik kijk er al naar uit.”

Monique

“Ik ben pas begonnen mij te verdiepen in het harpspel.
Overal gezocht naar een methode waar je ook hoort en ziet hoe je je handen gebruikt.
Ik vond dat bij Tanya. In de cursus Mijn eerste harplessen legt zij heel duidelijk uit wat je moet doen, in tekst en op video.

Op een rustige, duidelijke manier, ik denk voor iedereen begrijpelijk.

Ik hoop dat ik een hoop kan leren en mooie stukjes zal kunnen gaan spelen.

Tacita van Dijk

Mijn eerste harplessen“Mijn dochter heeft zelf al privé les in harp spelen. Hierdoor wilde ik het ook gaan proberen.
De online cursus van Harplessenonline is duidelijk en heel goed te volgen met de filmpjes en de e-booken erbij.
Als je het even niet meer weet kan je heel makkelijk terug gaan naar je vorige les, zo vaak als je maar wilt.

Ik vond het heel leuk en fijn om zelf weer met muziek bezig geweest te zijn en deze cursus is zeer zeker een aanrader voor een ieder die ook graag wil leren harpspelen in zijn eigen tempo.”

Lutgarde Cools

“Jouw lessen zijn voor mij fantastisch, Tanya. Daar ik reeds 62 jaar ben zal het altijd een hobby blijven. Maar vooral dat ik steeds bijleer is voor mij belangrijk.

Jouw lessen zijn zeer duidelijk. En herhaaldelijk te bekijken.
Het kan op eigen ritme. Kortom voor mij ideaal. Soms ben ik wat traag en soms zijn wij op verlof.

Ik heb een tweedehands harp met 34 snaren. Ik hoop nog lang van jouw lessen te genieten

Mariette Lammers

“Het is het beste vind ik als introductie eerst met de Harp starterskit te beginnen en daarna pas  de Cursus Mijn eerste harplessen. Dan wordt er een goede basis gelegd.
Ik moet zeggen dat van begin af aan een opbouwende duidelijke richtlijn wordt gegeven ondersteunt door de video’s van Tanya.

En ja, als beginnend harpiste is het altijd nog zoeken en voelen op en met de snaren en soms breekt er nog, tot je ergernis een of (weer) een snaar.
Bij mij tenminste in het begin zeker en moet je geduld hebben met het opzetten van een nieuwe, maar daar helpt je de video wel weer bij.

Ook het stemmen valt soms niet mee maar al doende leert men. 

Het doorlopen van de eerste harplessen zal bij de een wat sneller en makkelijker gaan dan bij de ander, het heeft ook te maken met wat er in de Harp Starterskit wordt aangehaald dat iedereen die interesse heeft in harp spelen en het graag wil leren, het ook kán leren en het voor je eigen plezier en ontspanning is.

Nou, en dat zal dan ook wel voor mij gelden ik ben  al 70 jaar!
Misschien is het ook een voordeel als je al eerder een instrument hebt gespeeld en van de noten afweet die waar dan ook te vinden zijn op dat instrument. Bij mij was het de piano die ik vroeger speelde.

Ik wilde heel graag nog harp leren spelen omdat het ook een fantastisch en nobel  instrument is.  Het was voor mij wel even wennen om van toetsen naar snaren over te gaan en heb ,nog steeds last’ en ook wel moeite met de vingerzetting.
Maar ook door steeds naar de begeleidende video te kijken zal het zeker steeds meer gaan lukken.

Wel, ik mag zeggen dat de hele cursus Mijn eerste harplessen een ‘must’ is om daarna evt. verder te gaan met een aanbevolen volgende  cursus.
Allen veel succes en plezier gewenst met het harpspelen.”

Caroline

“Speel sinds enkele maanden de harp en daarvoor vele instrumenten, intuïtief bespeeld zoals de didgerido, djembe en de native flutes, mondharp en de klankschalen en nog vele andere instrumenten maar noten lezen kende ik nog steeds niet….dus dan maar intuïtief.

Maar hoe kwam ik toch bij mijn harp uit.
Heb het altijd een fascinerend instrument gevonden..als ik er een zag …of hoorde …maakte mijn hart een sprongetje muziek van de engelen noem ik het zelf.

Tot enkele maanden geleden het gevoel om een te harp bespelen zo sterk werd en al de dilemma’s over boord heb gegooid zoals ik ben te oud om harp te leren bespelen, kan geen noten lezen …blabla je kent het wel.

Heb een kleine Keltische harp gekocht en zo begon mijn harpreis, wilde graag aan de slag gaan en ben internet afgestruind en toen kwam ik harplessen online tegen van Tanya gelijk ingeschreven en met de eerste lessen aan de slag gegaan.

Ik was zo geïnspireerd door de lessen dat ik besloot om de noten maar eens te gaan leren en ja hoor, had na een paar dagen al de basis te pakken en vond het heerlijk om te doen, ik moet nog veel leren, ik oefen elke dag en ga beetje bij beetje vooruit.
Maar het maakt me blij en gelukkig.

Dank je wel Tanya voor je bezielde lessen echt een aanrader.”

Ben je er helemaal klaar voor?

Bestel dan nu meteen deze cursus voor slechts € 97,-

Wie is Tanya van HarplessenOnline?

 

Al op jonge leeftijd was ik een groot liefhebber van muziek.
Daar ik uit een muzikale familie kom was het voor mij heel normaal om muzieklessen te volgen. Blokfluit leren spelen toen ik 6 jaar was, was daarbij de eerste stap.

Daarna mocht ik zelf een ander instrument kiezen, maar dit bleek nog niet zo gemakkelijk. Ik kon maar geen keuze maken totdat ik een keer samen met mijn vader en zusje in het Concertgebouw in Amsterdam naar een concert van mijn moeder ging luisteren.

Hier werd die middag een harpconcert gespeeld waarbij de harpiste vooraan het orkest zat.

Dit concert had mij zo gegrepen dat ik eindelijk wist welk instrument ik net zo mooi wilde gaan leren spelen.
Mijn liefde voor de harp en haar mooie klanken was geboren.

Na mijn opleiding ben ik begonnen met achtergrondmuziek bij diners te spelen en gaan lesgeven.
Beide doe ik nog steeds met veel plezier.

Kun jij je iets voorstellen bij mijn motto: “Als je maar plezier hebt in het muziek maken, dat is het allerbelangrijkste.” Dan maakt leeftijd, muzikaliteit of waar je woont niet meer uit.

Muziek is er om van te genieten en wat is er dan mooier om zelf die muziek te kunnen maken?

En dat is precies wat ik met de cursussen van HarplessenOnline wil doen, jou plezier in het muziek maken geven en je laten ervaren wat een geweldig instrument de harp is.

Mijn eerste harplessen

Veel gestelde vragen:

Ik ben al 50 plus, kan ik dan nog beginnen?

Er is hier maar 1 antwoord op mogelijk. Niet kunnen beginnen met harpspelen omdat je een bepaalde leeftijd hebt bereikt is onzin. Het enige dat telt is het plezier hebben in het muziek maken ofwel het harpspelen. 
Misschien zul je er wat langer over doen als een kind om een song in de vingers te krijgen, maar wie heeft daar last van? Niemand toch, dus je leeftijd is geen enkel probleem.

Hoe lang duurt de cursus?

De volledige cursus Mijn eerste Harplessen bestaat uit 10 lessen, je ontvangt iedere week een nieuwe les. Met deze les ga je lekker zelf aan de gang op het moment dat het jou uitkomt.  En al wil je de video 6 maal terug kijken, ook dat is geen enkel probleem, al doe je 2 of 3 weken over dezelfde les.
De volgende les wacht gewoon rustig op je tot je er aan toe bent.

Wat als ik op vakantie ga?

Wanneer je in de planning hebt om 2 of 3 weken op vakantie te gaan en dat je tegenhoudt om de cursus te kopen heb ik hier een fijn bericht voor je.
Alle lessen blijven gewoon onbeperkt beschikbaar voor je. Dus heb je net les 3 gedaan en ga je daarna 3 weken met vakantie dan ga je heerlijk genieten van je vakantie.
Als je terug bent staan de lessen 4, 5 en 6 gewoon voor je klaar en ga je verder waar je was gebleven. Geen enkel probleem, jij bepaald op welk moment je aan de volgende les toe bent.

Hoe lang blijf ik toegang houden tot de lessen?

Je kunt met een gerust hart langer als 1 week over een les doen als dat voor jou prettiger is. De hele cursus met alle video’s en Ebooken blijft onbeperkt voor je beschikbaar. 
Dus al wil je 4 weken per les de tijd nemen, dat kan.  En wil je na een half jaar een bepaald onderdeel nog eens terugkijken, dan kan dat ook.

Ik kan geen noten lezen, is dat een probleem?

Ik kan geen noten lezen, is de cursus dan wel voor mij geschikt? Natuurlijk, de cursus is gemaakt voor complete beginners. Alles wat je nodig hebt komt in de cursussen aan bod. Dus ook noten lezen en akkoorden kennis. Alles wat je moet weten om te beginnen  met harpspelen en te ontdekken hoe heerlijk dat is, leer je in deze cursus.

Ik heb nog geen harp thuis, wat nu?

Als je de cursussen wilt gaan volgen moet je natuurlijk wel een harp hebben waar je op kunt oefenen. Tijdens het volgen van de eerste 2 gratis lessen stuur ik je een mail waarin ik je vertel over de mogelijkheden om een harp te kopen of te huren. Hier kun je dit artikel lezen Wil je een harp kopen of een harp huren 
Hierin lees je welke mogelijkheden er zijn en waar je enkele winkels waar harpen te koop zijn kunt vinden. Lees het bovenstaande artikel en beslis voor jezelf welke mogelijkheid het beste bij jou past.

Ik ben A-muzikaal, is dat een probleem?

Ik ben A-muzikaal kan ik dan wel harp leren spelen? Of je wel of niet muzikaal bent is niet zo belangrijk, wat wel belangrijk is, is dat je er zin in hebt om te leren harpspelen.
Geniet van de lessen en de mooie klanken die al snel door jou gemaakt worden en je zult ontdekken dat muzikaliteit geen rol speelt. Het plezier hebben in het harpspelen is het toverwoord, dat is echt het belangrijkste.

Ik heb het eigenlijk veel te druk?

Ik wil graag leren harpspelen, maar heb het veel te druk! Er zijn tegenwoordig zoveel dingen die je wilt doen en/of moet doen. Waardoor de dag voorbij is voor je het weet.
Het leuke van Online harplessen volgen is dat je de lessen doet in je eigen huis, op je eigen harp en op het moment dat het jou uitkomt. Je kunt namelijk 24 uur per dag de video’s bekijken en je kunt de Ebooken altijd uitprinten. Je hoeft dus niet op een bepaalde dag en tijd naar de les toe te gaan (wanneer er net crisis in huis is vanwege……….). Kies een moment op de dag (of dit nou in de ochtend, middag of avond is)
waarop het voor jou prettig uitkomt om te gaan oefenen en de video’s te bekijken.
Zo kun je altijd gaan oefenen zonder stress van “het moet nu want morgen moet ik naar de les”. Wanneer je gaat oefenen omdat het “moet”, dan is dat eigenlijk niet goed en zul je niet zoveel van het oefenen in je opnemen.
Probeer een vast moment in je dag te vinden waarop je de rust hebt om voor je zelf iets te doen en je zult dan al snel merken dat het harpspelen je een stukje ontspanning geeft ook al ben je het nog aan het leren.
En wat is er nou fijner dan harpspelen en gelijk ontspannen?

Praktische informatie over de cursus Mijn eerste Harplessen

 

 • De cursus bestaat uit 10 Online lessen
 • Je kunt zelf bepalen wanneer je de lessen gaat bekijken dat is het grote voordeel van online lessen
 • De lessen zijn dan ook dag en nacht te bekijken
 • Iedere les bestaat uit een video en een Ebook
 • In het Ebook vindt je de theorie, de oefeningen en de liedjes (het Ebook kun je uitprinten)
 • Na het bekijken van de video ga je zelf aan de slag 
 • Een week later ontvang je de volgende les, zo heb je dus steeds een hele week om lekker vaak en goed te oefenen met de lesstof
 • Je leert zo stap voor stap de beginselen van het harp spelen
 • Vragen kun je uiteraard altijd per email stellen

 

Ben je er helemaal klaar voor?

Bestel dan nu meteen deze cursus voor slechts € 97,-

HarplessenOnline

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op "Ja, hoor" of "Nee, sorry". Meer over de cookies kun je lezen in mijn  Privacyverklaring.